top of page

Handgemaakte Geurkaarsen van Soja Was

Bijgewerkt op: 22 sep. 2021


Scented soy candles in a beautiful living room
Luxe geurkaarsen zorgen voor een huiselijke sfeer

Hoewel voeding en lichaamsbeweging twee van de belangrijkste leefgewoonten blijven, is het ook van cruciaal belang dat we veel aandacht besteden aan onze dagelijkse omgeving - de geluiden, het uitzicht en de geuren - aangezien onze omgeving de mogelijkheid heeft om onze gezondheid te verbeteren of te verslechteren.


Flikkerende kaarsen zorgen voor schoonheid en sfeer, en luxe geurkaarsen kunnen een opbeurende, huiselijke of zelfs sensuele sfeer creëren.


Kaarsen en lantaarns waren onze belangrijkste lichtbronnen, zelfs vóór de ontwikkeling van de gloeilamp. Kaarsen worden gebruikt als decoraties, in rituelen, en om rustgevende geuren te verspreiden in de huidige samenleving.


Geurkaarsen zijn een geweldig idee voor geschenken die over het algemeen voor bijna elke gelegenheid welkom zijn. In de winter houden ze ons warm en behaaglijk, en in de zomer kunnen ze zelfs helpen om een frisse en schone sfeer te creëren. Er zijn verschillende geschenksets om uit te kiezen bij Botanica Idea.


Bij het kopen van een kaars mag niet alleen naar de geur en het aroma worden gekeken. Kaarsen kunnen worden gemaakt van verschillende wassoorten, elk met zijn eigen kenmerken die de prestaties beïnvloeden. Paraffinewas, sojawas, palmwas en korrelwas, om er maar een paar te noemen, kunnen allemaal worden gebruikt om kaarsen te maken.


Al onze kaarsen bij Botanica Idea zijn volledig gemaakt van sojawas.



Wat is soja wax precies?


Sojawas wordt gemaakt van sojaolie en is een plantaardige was. De bonen worden na de oogst gewassen, gesplitst, gepeld en in vlokken gerold. De olie wordt dan uit de vlokken gehaald en gehydrogeneerd.


Tijdens het hydrogeneringsproces worden sommige onverzadigde vetzuren in de olie omgezet in verzadigde. Deze procedure verandert het smeltpunt van de olie aanzienlijk, waardoor deze bij normale temperatuur een vaste stof wordt. De overblijvende vlokken worden gebruikt als veevoeder.


Sojabonen zijn het op één na grootste landbouwgewas in de Verenigde Staten, na maïs. Het grootste deel van alle sojabonen ter wereld wordt verbouwd en geoogst in het noorden van de Verenigde Staten. Ohio is bovendien de zesde grootste producent van sojabonen in de Verenigde Staten.


Waarom zou je sojawas gebruiken?


Traditionele paraffinewas wordt vervaardigd uit aardolie en is niet-hernieuwbaar, terwijl sojawas wordt gemaakt van ecologisch hernieuwbare materialen.


Niet alleen zijn er milieuvoordelen verbonden aan het gebruik van sojawas in plaats van een andere vorm van kaarsvet, maar het brandt ook langzamer dan paraffinewas, wat resulteert in een kaars die langer meegaat.


Alle kaarsen produceren wat zwart roet tijdens het branden, maar kaarsen van sojawas branden schoon en produceren minder roet.


Een andere reden om sojawas in kaarsen te gebruiken, is dat het een geweldige geurdrager is waarvoor geen chemische geurversterkers nodig zijn. Het gevolg is dat u een evenwichtige kaars in huis haalt die echt geurt.


Waarom gebruiken we soja wax bij Botanica Idea?


Alle kaarsen van Botanica Idea worden gemaakt van sojawas, zoals u misschien al geraden had. Omdat sojawas een natuurlijke substantie is, is de productie ervan volledig milieuvriendelijk. Wanneer de was vast is, kan hij de ene keer ongelooflijk zacht zijn en de andere keer zo hard als steen.

Set of three Botanica Idea soy candles
Luxueuze sojakaarsen handgemaakt in Nederland

Sojawas smelt relatief bij een lager smeltpunt. De was kan soms helder en transparant smelten, maar op andere momenten ook troebel. Wanneer u een sojakaars koopt, is dit allemaal normaal en te verwachten.


Bij Botanica Idea hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze producten en voeren we regelmatig tests uit om te garanderen dat we onze klanten het hoogste niveau van dienstverlening bieden. Wij vervaardigen de beste luxe handgemaakte sojawaskaarsen in Nederland.



Voordelen van het gebruik van sojawaskaarsen


Kaarsen geven warmte en sfeer aan uw huis en vullen het met een heerlijk aroma. Ze kunnen een cocktailparty opfleuren, romantiek toevoegen aan een maaltijd, of u meevoeren naar een ver land dat geurt naar sereniteit en plezier. Daarom steken we kaarsen aan om speciale gelegenheden te herdenken en elke dag op te fleuren. Maar niet alle kaarsen zijn gelijk.


Er worden verschillende soorten was gebruikt om kaarsen te maken. Sommige zijn beter in het overbrengen van geuren, sommige zijn gezonder voor het milieu, en sommige zijn ronduit schadelijk. Sojakaarsen hebben verschillende voordelen, en ze zijn het gezondste alternatief voor kaarsliefhebbers.


Als het gaat om het maken van kaarsen of het kopen van kaarsen gemaakt van sojawas, zijn er verschillende voordelen. Sojawaskaarsen zijn duurder dan paraffine, maar de voordelen zijn het zeker waard.


Het gebruik van sojawaskaarsen biedt een hele reeks voordelen. 12 daarvan worden hieronder genoemd:


1. Hernieuwbaar materiaal


Sojawas is in ruime mate beschikbaar en hernieuwbaar aangezien sojabonen op grote schaal worden geproduceerd. Andere natuurlijke kaarsenwassen, zoals bijenwas of laurierwas, zijn duurder en hebben een beperkt aanbod. Kaarsen van sojawas zijn betrouwbaar en haalbaar voor mensen die de voorkeur geven aan kaarsen die zijn vervaardigd van natuurlijke en hernieuwbare materialen.


2. Bied lange brandtijd


Sojawas brandt langzamer en gelijkmatiger dan paraffinewas, waardoor de kaarsen langer meegaan. Hoewel sojakaarsen iets duurder zijn, compenseert het feit dat ze langer branden de kosten.


Veel mensen geloven dat, omdat sojakaarsen bij een lagere temperatuur branden, de geur langer blijft hangen; dit is echter meer afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid parfumolie die in een bepaald merk wordt gebruikt.


3. Schone verbranding


Kaarsen gemaakt van sojawas produceren veel minder rook dan paraffinekaarsen, wat resulteert in een schonere verbranding. Dit betekent dat iedereen die gevoelig is voor kaarsrook sojawas veel eenvoudiger zal vinden om te gebruiken, en dat de lucht schoner en veiliger zal zijn voor iedereen, vooral voor kleine kinderen en ouderen. Rookschade aan omringende meubels, muren en plafonds wordt ook verminderd.


4. Opruimen is eenvoudig


Omdat sojawas een lager smeltpunt heeft dan paraffine, wordt het zachter als de temperatuur daalt. Als u sojawas morst, kunt u het schoonmaken met zeep en heet water in plaats van met agressieve chemicaliën.


Dit is ook een handige eigenschap voor kaarsenmakers, aangezien apparatuur in de gootsteen onder warm stromend water of zelfs in de vaatwasser kan worden gereinigd.


5. Flexibel en eenvoudig om mee te werken


Sojawas is geen uitzondering op de regel dat de meeste soorten kaarsvet gemakkelijk zijn om mee te werken. Het is vrijwel even flexibel als paraffine, en u kunt het net als elke andere kaars kleuren en ruiken. U kunt er ook unieke vormen en ontwerpen mee maken. Soja kan worden gecombineerd met andere wassoorten, zoals bijenwas, om unieke combinaties te maken.


6. Kaarsen gemaakt van sojawas zijn veganistisch


Als u geen dierlijke producten gebruikt, kan het kopen van kaarsen voor u een frustrerende ervaring zijn. In zo veel verschillende soorten kaarsen worden dierlijke producten gebruikt. Bijenwas is afkomstig van bijenkorven, talg is afkomstig van dierlijk vet, en sommige soorten was zijn afkomstig van walvissen of dolfijnen. Sojakaarsen zijn volledig veganistisch en vereisen geen dierlijke ingrediënten bij hun vervaardiging of gebruik.


Sojawaskaarsen vervaardigd van 100% biologische, non-GMO sojaolie zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Sojabonen zijn een hernieuwbare energiebron en sojawaskaarsen zijn volledig biologisch afbreekbaar. Sojakaarsen die geparfumeerd zijn met biologische en natuurlijke essentiële oliën worden wereldwijd veel gebruikt.


7. Sojakaarsen worden gemaakt zonder petroleum


Omdat paraffine kaarsen worden vervaardigd uit petroleum, was een andere motivatie om te kiezen voor soja kaarsen bezorgdheid om het milieu. Kies sojakaarsen in plaats van paraffinekaarsen als u het gebruik van fossiele brandstoffen wilt verminderen en een groenere en milieuvriendelijke kaars wilt maken.


8. Spa voor jouw huid


Light your candle 30 to 45 minutes before applying tiny quantities to your skin as a skin treatment. In circular movements, lightly massage into your skin. If required, add extra. The result is incredible: your skin will feel refreshed and moisturized as if you have just stepped out of a luxury spa while still being in the safety of your own home.


9. Sojawas heeft een grote geurverspreiding


Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons voelen zich aangetrokken tot kaarsen vanwege de diverse geuren die er zijn. U hebt waarschijnlijk wel eens een slechte geurverspreiding ervaren als u ooit een kaars met een veelbelovend aroma hebt aangestoken om er vervolgens achter te komen dat de geur snel vervliegt of dat de geur dof en flauw is.


Een plantaardige was als sojawas heeft een goede geurverspreiding, en kan met andere wassen worden gecombineerd om die nog te vergroten.


Als u een geurkaars wilt die lang meegaat, is sojawas een uitstekende optie, misschien zelfs de beste.


10. Betere geur

Omdat de sojawas bij een lagere temperatuur smelt, vormt zich een gezonder 'wasbad' rond de pit. De geuroliën kunnen in dit wasbad gemakkelijker verdampen, waardoor er meer geuren in huis vrijkomen. Meer informatie over onze geuren vindt je hier.


11. Niet-giftig


Als u een kaarsliefhebber bent, moet u zich bewust zijn van de gevaren van paraffine, een typisch kaarsvet dat op de markt verkrijgbaar is. Paraffine, een was op basis van aardolie, is 's werelds slechtste kaars in termen van gezondheid en milieu.


Bij het verbranden van paraffine komen giftige stoffen vrij in de lucht. Bij regelmatig gebruik in afgesloten ruimten zoals badkamers of eetkamers kan dit longkanker of astma veroorzaken.


Sojawas daarentegen is afgeleid van plantaardige olie. Het brandt schoon en stoot geen bekende kankerverwekkende of verontreinigende stoffen uit, waardoor het een betere keuze is voor uw milieu en longen.


12. Sojawaskaarsen, een perfect cadeau-idee


Er is geen enkele gebeurtenis waarbij een handgemaakte sojawaskaars niet het ideale geschenk is.


Sojakaarsen hebben niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding, zijn gemakkelijk te versturen en compact te bewaren, maar hebben ook stemmingsbevorderende eigenschappen, een luxueuze uitstraling en een rustgevend, kalmerend effect.

Carton box with two scented candles ready for shippiment
Botanica Idee verzonden met milieuvriendelijke materialen

Hou je in!


Hoewel sojawas een uitstekend product is, moet u als klant uw ogen openhouden en etiketten controleren om er zeker van te zijn dat u een echte sojawaskaars ontvangt. Hier zijn enkele aanwijzingen voor u om te weten wat er in uw favoriete kaars zit:


  • In niet-biologische sojawaskaarsen kunnen pesticiden en GMO sojaolie aanwezig zijn. Kies altijd voor natuurlijke en biologische kaarsen.

  • Sommige sojakaarsen zijn gemaakt van een combinatie van dierlijke en plantaardige bestanddelen. Kies voor kaarsen die alleen plantenextracten bevatten.

  • Als uw sojakaars ooit zwart roet heeft geproduceerd, was dat hoogstwaarschijnlijk een combinatie van soja- en paraffinewas. Het is ook denkbaar dat de pit de schuldige is, want zinken lonten kunnen dit residu soms achterlaten.

  • Goedkope kaarsen die gemaakt zijn van sojawas moeten worden vermeden. Veel van deze goedkope kaarsen zijn gemaakt van een paraffine/sojamengsel met heel weinig sojawas.

  • Omdat sojawas een zwakker medium is dan paraffine, worden vaak chemicaliën gebruikt om het te harden. Als u vragen hebt over de additieven, neem dan contact op met de kaarsenmaker.

  • Sommige kaarsenmakers voegen additieven voor geur en kleur aan hun kaarsen toe. Probeer kaarsen van sojawas te krijgen die meer natuurlijke additieven bevatten, zoals essentiële oliën en plantaardige kleuren. Deze informatie staat bijna altijd op het etiket vermeld als dit het geval is.


De eindnoot


Sojakaarsen zijn nog steeds een populair decoratief element in veel huizen, ook al vertrouwen we er 's nachts niet meer op voor licht. Of u nu gasten ontvangt voor een etentje of geniet van wat me-time in het bubbelbad, een sojakaars kan helpen om in elke ruimte een rustgevende sfeer te creëren.



Onze amberkleurige kaarsenpotten in apothekersstijl zijn bijzonder elegant, terwijl onze roségouden blikken een charmante warme gloed in uw huis brengen. Dankzij de verschillende maten kunt u de juiste kaars voor de juiste ruimte kiezen. Als u een grote ruimte heeft, heeft u onze Amber Large kaars nodig of een samenstelling van kleinere kaarsen. Voor de kleinere kamers zullen onze 150g Amber potten of Rose Gold Tin een perfecte pasvorm zijn.


U hoeft zich ook geen zorgen te maken over rook, zolang u sojakaarsen gebruikt in plaats van paraffine.


Als u zich zorgen maakt over het inademen van gevaarlijke chemicaliën van brandende kaarsen, hoeft u geen gebruik te maken van de valse flikker optie. Kaarsen op sojabasis zorgen voor een zachte, natuurlijke verlichting terwijl de gevaren van brandende materialen zoals paraffinewas worden vermeden.


In plaats van kaarsen volledig te vermijden in het belang van de gezondheid, probeer handgemaakte geurkaarsen gemaakt van sojawas de volgende keer dat u op zoek bent naar iets om aan te steken.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page